Üdvözöllek

Abnormal ending - - -

Friss topikok

  • Niobe: A gyerekvállalást ne told ki ilyen messzire. Ennyit a kutya se tud fizetni, és mondjuk egy 30 fele... (2012.08.07. 21:16) Míg a papír el nem választ
  • _hebron_: te aztán eltűntél, mint... (2009.06.16. 10:02) Életem értelme
  • alumi: Cigánybűnözés? Nem tudom mennyire létképes fogalom. Tény azonban, hogy az egy főre jutó bűnözői lé... (2009.03.05. 11:43) Feketén, fehéren
  • Dr. Jula Watson: @The King & Kinga: "Egyetemen is volt ilyen, ott kurvának és stricinek öltöztek, és bizony bu... (2009.02.27. 23:35) K&k
  • tiboru: Ez a Kacziba Mariann azonos a Kacziba ex-tábornok Virág utónevű lányával, aki annó a tévében, a Ké... (2009.02.23. 12:44) De szeretnék gazdag lenni, jó nővel bálba menni

Linkblog

És neked?

2008.09.16. 22:55 | dex.ion | 11 komment

Címkék: 42

Nap nap után
elrettent a valóság, de még bírom, csak már nem annyira,
kicsit fáradok már.
Ennyi az egész, de nincs baj, csak magamban kesergek néha, hogy
mitől ilyen nehéz- 

Nehéz?
Eléggé az, de senki nem is mondta, hogy könnyű lesz,
mert senki sem akart hazudni-
 
Korábban nem volt ilyen küzdelem az élet
ezért furcsa még, de ezt csak most
látom, belefáradva a mindennapi hajszába.
Léteznie kell valahol egy szebb, jobb világnak, egy szebb jövőnek,
 
Melyet talán most építünk fel magunknak, és az utánunk jövőknek-
ámítás csupán?
Sokat kell még tennünk, míg az
ifjak leszedik munkánk gyümölcsét, és eljutnak a
Kánaánba-
 
Értelem és remény, hit és szeretet egymást kézenfogva lesznek ott,
lelepleződik az összes árulkodó, gaz titok
egy teljes élet hajnalán
túl tivornyán, könnyeken és mindenen- talán úgy, mint hajdanán.

A bejegyzés trackback címe:

https://abend.blog.hu/api/trackback/id/tr37667010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya a barátságos :) 2008.09.16. 23:08:52

asszem, itt és most csak az elsőzésnek van értelme :D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2008.09.16. 23:16:09

Igazad van dex.
Tulajdonképpen én is tök jól vagyok :) EZt az egyet éljük :D

Lena. 2008.09.17. 07:26:35

Ez az egy van, igen. Épp ezért ebből kell kihozni a létező legtöbbet. És ma, nem holnap.
Az anyagi dolgokhoz otthon, a napi küzdelemhez nem tudok mit hozzátenni, azok sajnos adottak. De a többin lehet változtatni!
Dex, ne beszélj nekem úgy, mint valami vénember, te kis taknyos! :)
Egyszerűen nincs jogod belefáradni, érted? :)
Tessék minden reggel és este megkeresni azt a pitypangot a buszon, vagy valami mást valahol máshol, sőt, keresni sem kell, csak észrevenni, mert ott vannak mind körülötted! Látod, ide is jövünk hozzád meghallgatni, beszélgetni, tágul a világ, a tied is, szóval kalandra fel! :)

Lena. 2008.09.17. 10:45:34

Mit értesz másik életen? Még egy (reinkarnáció), vagy most, csak másmilyen? Vagyis minden jó úgy, ahogy van, nem akarnál máshogy élni, csak sportból elégedetlenkedsz? :)

petya a barátságos :) 2008.09.17. 16:32:42

Na jó, tesztelj engem is :)

Gyönyörű a vers, el vagyok ájulva, mennyi mély gondolat fért ebbe a rövidke versbe, mennyire felöleli életünk minden nyűgét és baját, hogy egyszerre foglalkozik mindennapos problémáinkkal és az élet nagy és általános kérdéseivel egyaránt.

Nem beszélve a formai szépségéről, ami lenyűgöző. Szépséges, ahogy a rövidebb és a hosszabb sorok váltakoznak, és hogy a versszakok átlagosan majdnem pont 4 sorosak.

Legjobban az "építünk fel magunknak" tetszett, talán a párhuzamos sorsok miatt (éppen lakásfelújítunk mi is), és persze az utolsó versszak. Szeretem, ha egy versben van hepiend.

De természetesen a finom utalást a múltra ("talán úgy, mint hajdanán") is észrevettem, és azon kívül, hogy elöntötték szívemet a nosztalgikus emlékek, azonnal kiolvastam a sorok közül, hogy nem vagy már oly ifjú.

Mélyen átérzem a vers problematikáját, én is sokszor vagyok fáradt mostanában, egyre kevésbé birom a hajnalig tartó tivornyákat, egyre többet kell küzdenem, hogy felkeltsem a nők érdeklődését és hogy beszerezzem a napi betevőt, ráadásul nem csak hogy senki nem mondta, hogy könnyű lesz, de azért se szólt senki, hogy ilyen nehéz.

Tökéletesen osztozom abbéli félelmedben, hogy amit mi felépítünk, amibe annyi munkát és energiát fektetünk, azt a fiatalok le fogják nyúlni. Én is abban reménykedem ezért, amit az utolsó versszakban oly gyönyörűen ábrázoltál, hogy ez a szeretetteljes költői kép végül gyözedelmeskedik, eltapossa a bitorlókat, leadrálja a rohadt emokat és mindenki mást rajtunk kívül és végre nyugiban bulizhatunk megint, pont, mint régen...

dex.ion 2008.09.17. 16:53:30

húha
nem akarlak megbántani drága tesókám, de addig olvastam, h "gyönyörű a vers"..:)

sajnos ez nem vers, és nem azért raktam ide, h elemezni kelljen:)

Lena. 2008.09.17. 19:09:07

A kérdésre válaszolva: nekem sem.

petya a barátságos :) 2008.09.17. 22:34:04

De, ez igenis vers (versszakokba van szedve, szabadvers formátumban) :D Ha teszt, akkor olvasd el és szenvedj :D Nem elemzés, hanem mélységes együttérzés van a szavaimban :D

2008.09.18. 07:51:23

dex, a moralista. Hm. ;)
süti beállítások módosítása