Üdvözöllek

Abnormal ending - - -

Friss topikok

  • Niobe: A gyerekvállalást ne told ki ilyen messzire. Ennyit a kutya se tud fizetni, és mondjuk egy 30 fele... (2012.08.07. 21:16) Míg a papír el nem választ
  • _hebron_: te aztán eltűntél, mint... (2009.06.16. 10:02) Életem értelme
  • alumi: Cigánybűnözés? Nem tudom mennyire létképes fogalom. Tény azonban, hogy az egy főre jutó bűnözői lé... (2009.03.05. 11:43) Feketén, fehéren
  • Dr. Jula Watson: @The King & Kinga: "Egyetemen is volt ilyen, ott kurvának és stricinek öltöztek, és bizony bu... (2009.02.27. 23:35) K&k
  • tiboru: Ez a Kacziba Mariann azonos a Kacziba ex-tábornok Virág utónevű lányával, aki annó a tévében, a Ké... (2009.02.23. 12:44) De szeretnék gazdag lenni, jó nővel bálba menni

Linkblog

Feketén, fehéren

2009.02.10. 15:48 | dex.ion | 1 komment

Címkék: cigányok

Hosszú hallgatás után egy szomorú post-tal vagyok kénytelen megtörni a csendet. Előre szólok, rasszista hozzászólás lesz, akik engem - azt hiszik, hogy - ismernek, azok nem fognak meglepődni, de a többiekre talán az újdonság erejével hat majd. Ha nem kívánsz ilyesmit olvasni, most hagyd abba, szerettel várlak a többi témánál. De ha mégis, akkor kérlek, ne hőbörögj a kommentedben. Köszi.

Az elmúlt hetekben sajnos ismét bőven előtérbe került a magyarországi cigányság. Kezdődött a miskolci rendőrkapitány kijelentésével, majd folytatódott a szomorú vasárnapi történésekkel.

Pásztort villámgyorsan leváltották, majd miután rájöttek, hogy mennyit számít a borsodi szoci delegáltak szavazata a nagypolitikában, ugyanolyan sebességel rehabilitálták. Megjegyzendő, valamit tudhat ez a fickó, ha az összes helyi politikai törzs egyöntetűen melléállt. Talán mégiscsak átláthatja a helyzetet az Acélvárosban, tudja, hogy kit kell keresni, ha kitépnek egy bankomat-ot a falból, meg kit, ha felnyomják a helyi vegyest a sarkon. Az meg persze, hogy ezt az országos médiában is megosztja a nagyközönséggel, tekinthető szakmai hibának - de semmiképpen sem emberinek. Ahogy én látom a dolgot, úgy vélte, amit mond, az Miskolcon mind a rendőrök, mind az állampolgárok között köztudott tény, és bele sem gondolt abba, hogy a hardcore liberális országos médiumokban egy ilyen kijelentés elfüstölteti a biztosítékot. Arra próbálok kilyukadni, hogy bár alapvetően hibázott Pásztor abban a tekintetben, hogy cigányozni kezdett a kamerák előtt, de emiatt őt rasszistának bélyegezni iszonyatos mellényúlás lenne, ugyanis nem a magávéleményét, hanem a rendőri tapasztalatait osztotta meg a közönséggel, csak azzal nem számolt, hogy ez ilyen következményekkel járhat.

Veszprém. Minden valós és hamis megrökönyödésen, szörnyülködésen túl sajnos ki kell jelentenem, hogy ami történt az tragédia, a szó legszorosabb értelmében, ugyanakkor egy ilyesfajta alvilági leszámolás nemhogy mindennapos, de kis túlzással minden órás. Jó, persze, ne vegyük a kéziseket alvilági figurának, nem is azok. De az isten megáldja őket, hát nem látták, kik ezek? Nem látták, hogy ha nekik felállnak, akkor várhatóan mi fog történni? Részeg kancigányok, akik késsel hadonásznak...igazán nem hihették, hogy a vajaskenyeret akarják megkenni vele. Miért kellett belemennyi egy ilyen játékba? Miért kell annyira faszának lenni, hogy kimegyek lerendezni velük? Szerencsétlen gyerek még most is simán élhetne, a többinek sem lenne semmi baja.
Ilyen helyzetben csupán két helyes megoldás van, és a kézisek egy harmadikat választottak. Vagy kimentek 5-6-an, és mindenki előkapja a fegyvert, vagy elmentek a helyről. Szuperhírózni, egyedül kimenni öngyilkosság - sajnos most a szó legszorosabb értelmében. Sajnálom szerencsétlen gyereket, nem érdemelte meg ezt a véget, de lássuk be, teljesen indokolatlanul cselekedett. Nyilván ő sem volt színjózan, és ettől még nem érdemelt halált - de amit tett, az bárhonnan is nézem, esztelenség volt.

Magyarországon ma azon rágódni, hogy van-e cigánybűnözés, vagy nincs, felesleges dolog. Egyáltalán, mi az a cigánybűnözés? Hogyan lehetne definiálni? Hogy a cigányok mind lopnak, csalnak, hazudnak? A rasszista énem szívesen mondaná ezt, mert már annyi példát látott erre a cigányoktól, hogy általánosítana. A liberális énem azt mondaná, egyenlő pályák, egyenlő esélyek, ne ítélkezz. De melyik a helyes út? Tűrhetjük-e valóban, hogy egy ilyen népcsoport az itt élők, dolgozók fejére nőjön, erőszakoskodjon velük? És azt tűrhetjük-e, hogy azt a (jelentéktelen számú, mondja a rasszista énem) bűntelen cigányt is felkössék, aki megpróbált asszimilálódni? Van-e helyes megoldás? (Mert középút, nagyon úgy tűnik, nincs.)

Az biztos, hogyha a magyar rendőrségre bízzuk az ügyek felderítését, 20 éven belül nem lesz itt fehér ember - szóval ez pont olyan, mintha nem tennénk semmit. Kiben kell tehát bíznunk? Az állítólagos szerb, román csoportokban, akik idejönnek rendet tenni? Endlösung? Lesz?

Van megoldás?

A bejegyzés trackback címe:

https://abend.blog.hu/api/trackback/id/tr47934864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alumi 2009.03.05. 11:43:45

Cigánybűnözés? Nem tudom mennyire létképes fogalom. Tény azonban, hogy az egy főre jutó bűnözői létszám jóval nagyobb náluk, mint nálunk. Ez tény.
És az is, hogy vannak bűnesetek, amiket jellemzően ők követnek el jóval nagyobb számban. (pl. lincselés)
Inkább az az elgondolkodtató, hogy a többségüket több száz év alatt sem sikerült a legkevésbé sem integrálni. Ez az Ő kudarcuk, vagy a miénk? Tudja valaki a választ?
süti beállítások módosítása