Üdvözöllek

Abnormal ending - - -

Friss topikok

  • Niobe: A gyerekvállalást ne told ki ilyen messzire. Ennyit a kutya se tud fizetni, és mondjuk egy 30 fele... (2012.08.07. 21:16) Míg a papír el nem választ
  • _hebron_: te aztán eltűntél, mint... (2009.06.16. 10:02) Életem értelme
  • alumi: Cigánybűnözés? Nem tudom mennyire létképes fogalom. Tény azonban, hogy az egy főre jutó bűnözői lé... (2009.03.05. 11:43) Feketén, fehéren
  • Dr. Jula Watson: @The King & Kinga: "Egyetemen is volt ilyen, ott kurvának és stricinek öltöztek, és bizony bu... (2009.02.27. 23:35) K&k
  • tiboru: Ez a Kacziba Mariann azonos a Kacziba ex-tábornok Virág utónevű lányával, aki annó a tévében, a Ké... (2009.02.23. 12:44) De szeretnék gazdag lenni, jó nővel bálba menni

Linkblog

Milliárdok, mert megérdemled

2008.10.15. 23:07 | dex.ion | 10 komment

Címkék: hátmostezvan neszóljhozzám

Néhány nappal ezelőtt már szerettem volna írni egy postot az RTL Klub borzalmas reggeli műsoráról - fogalmam sincs, mi a címe, szót sem érdemel -, amelyet ingvasalás közben voltam kénytelen végigszenvedni, szerencsére csak percekig, már elég gyors vagyok a témában, de sajnos nem jutott rá időm, hogy megtegyem. Talán jobb is így, ekkora amatőrizmust, amit ott művelnek "műsorvezetés" címszóval, sehol máshol nem lehetne eladni, csak ebben az országban, de itt úgy tűnik, ez kell a népnek - civakodó, egymással jópofizó "riporterek" (tuti recept: végy egy-két stohlbucit, rakd össze a tévé valami ötezerrészes szappanoperájának üresfejű szöszijével, és figyeld, ahogy a meghívott vendéget a "Hogy vagy? Jól?" színvonalú kérdésekkel traktálják), semmitmondó témák, és olyan kameraállások, amiktől egy jobbérzésű nyugdíjas azonnal leszalad a piacra vásárolni.

Most viszont volt valami, amit nem hagyhatok szó nélkül.

A Szulák-show-ra kapcsoltam az egyesen, ahol a meghívott vendégeknek a közhelyes, "Boldogít-e a pénz" kérdést tették fel. A műsorból az első 15 percet voltam képes végignézni, ez alatt talán az összes vendég elsütötte a "csak az első milliómról ne kérdezz" és a "most már elmondhatom, elévült" ezeréves poénokat(?), megspékelve persze azzal, hogy ők mennyire alulról kezdték - képzeljétek, a Lázár fivéreknek egy kivételével az összes díjnyertes lovat el kellett adniuk anno, hogy tudjanak venni egy kis élelmiszerbolt-hálózatot, ami mindössze néhány rongyos milliárdot hoz évente, hát mindjárt elsírom magam; Ápdét Norbinak meg egy haverja tervezte az első (első kétezer) videokazettájának a borítóját, mert neki sosem volt pénze, csak épp "egy új Skodára, meg a lányokra", Polgár Árpád meg a Patyolattal fusiztatott még a nyolcvanas évek végén, hát persze ahhoz sem kellhettek milliók...de a kedvencem mind közül Szilvássy Csilla volt, aki az akkor veszteséges Kemikált vette meg, méghozzá abból a pénzből, amit a Vico-birodalomból (talán még emlékeztek a fejére, Fenyőre...) való kiválása után kiperelt a cégből, hát ez is csak 650 millió magyar forintocska volt, forintocska, na. Ettől azért talán még Tocsik Márta is elpirult volna legalább egy másodpercre.

Ez volt az a pont, ahol éreztem, hogy nem bírom tovább nézni szerencsétlen csóringereket, mert elhányom magam. Mivel a bicska már erősen bökdöste a zsebemet, elfoglaltam magam némi e-mail-ezéssel, az utolsó 3 percre sikerült visszaérnem a showból. (De kár.) Esküszöm, hagytam is volna annyiban az egészet, ha Szulák nem vág be egy ilyet a végére: (bocs, nem pontosan idézek) "azt hiszem, ti mind, miiiiiind megérdemlitek a sorsotokat, mert megküzdöttetek azért, amitok van." És még egy őszinte könnycseppet is láttam a szemében.

Na, hát sajnos vennem kell egy másik tévét, mert első felindulásomban lerúgtam a helyéről, mert sajnos meglöktem és leesett.

Szóval azt hiszem, hogy abban az országban, ahol a lakosság jelentős része varázsló (annyi pénzből él el egy hónapban, amennyiből még egy átlagember átlagos igénnyel sem tudna 30 ebédnél többet kihozni), nem igazán nyerő ötlet tisztességesnek, nagyszerű szakembernek beállítani azokat, akik szétlopták,-lopják az országot (igen, például adócsalásra gondolok, alaphangon. Mit hittél, ennyi pénzt lehet megkeresni?).

Úgyhogy csak annyit mondanék,

Kedves Andrea!

Menj te a picsába!

A bejegyzés trackback címe:

https://abend.blog.hu/api/trackback/id/tr27716141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.10.16. 09:42:33

maccimálisan, abszolút és mélyen egyetértek. ámen.

Lena. 2008.10.16. 13:02:42

Sajnos igazad van. Örülök, hogy ezzel az írással kiadtad magadból a mérged, annak nem örülök, hogy közben összetört a tévéd, de mikor lesz már végre sk??? Csinálj már valamit az ihlet érdekében!

2008.10.19. 20:09:06

dex. te okos vagy. Kurvára igazad van. El vagy ismerve.:)

hajdú 2008.10.20. 00:33:42

Dex,
Ez jó poszt. Egyetértek!
(Tévét nem nézek, leszoktam róla rég, nem hiányzik.)

dex.ion 2008.10.20. 22:12:24

köszönöm mindenkinek, aki egyetértését fejezte ki, külön öröm, h vannak részei az életnek, amikben még hajdúval is egyetértünk:)

fura ugyanakkor, h bár a post rekordlátogatást ért el, (még a keresőkifejezések közt is) sokan nem nyilvánítottak véleményt...ezek szerint sokan nem értenek egyet:)

hajdú 2008.10.21. 00:01:49

dex,
Hehe, azért csak kibújt itt is a csúsztatód éned :) Mintha sok ellenpélda lenne. Bár végülis, eddig sosem értettünk egyet: mind az egy esetben... :D

kisvi 2008.10.21. 17:21:14

na mi van már, rég láttunk!

nő, munka vagy baj?
vagy ezek együtt?

dex.ion 2008.10.22. 09:31:43

köszönöm kérdésed, megvagyok

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.10.24. 17:34:43

hát ezeken a dolgokon én is sokat kattogok. nekem a szüleim nem tudtak és nem is tudnak anyagilag támogatni (értsd: nem vettek sem autót, sem lakást, sem bankbetétet, de gyerekkoromban jóformán még ruhára sem futotta), viszont a környezetemben szinte mindenkinek van már a szülei/nagyszülei révén lakása, meg úgy nagyjából mindene.
nem tudom, a szüleim mit rontottak el, vagy tovább megyek, honnan vannak másnak milliárdjai, ha a szüleim és én is rendesen dolgozunk és nekünk még sincs.
de hogy on legyek: nem hiszem, h a pénz boldogít és ezt nem keserűségből mondom. belőlem a nélkülözés olyan mértékben kiölt mindenféle materializmust, tárgymániát és egyebeket, h szinte semmi nem érdekel, ami pénzen megvehető.
vessetek meg, de nekem nem kellenének milliók, beérném egy kis lakással, meg némi félretett pénzzel, h nyaralni mehessek, aztán ennyi. de ezeket becsületes munkával is el fogom érni. ha kell, akkor 25 éves lakáshitellel. ez van. én reggelente szeretek jóérzéssel a tükörbe nézni.

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.11.10. 13:55:07

lehet hogy azért nem kommenteltek mert nincs mit hozzáfűzniük, és nem akarnak hájjal kenegetni hogy igeeen, így van :)

ezekkel a dolgokkal én is úgy vagyok hogy ha lenne annyi pénzem hogy megvehessem azokat a könyveket és cdket amiket szeretnék (mert vennék én cdt mert szeretem fogdosni a borítót :)), megnézhessem azokat a filmeket amiket akarok (igen, járok még moziba mert az jó és más mint egy képernyőt bámulni :)), és nem köszönne vissza a párizsi a közértbe' és a saját lakásomba mehetnék haza akkor az már teljesen okés lenne :)
süti beállítások módosítása